NYITVATARTÁSHétköznap: 08:00 - 16:00
Üzenet írás

BIRTOKVITA MEGOLDÁSA – JOGSZERŰSÉG ÉS ERŐ KÉZ A KÉZBEN


birtokvita, önkényes lakásfoglalások  és a lakásmaffia ingatlanszerzései a laikus számára megoldhatatlan helyzeteknek  látszódnak, holott hatékonyan kezelhetőek ezek a problémák.


Cégünk jogászai és  magánnyomozói minden ilyen esetben olyan eszközöket alkalmaznak, amelyek  mellett megbízóinkat nem éri hátrány jogos követelésük érvényesítésekor a birtokvita rendezésekor.

A  legkényesebb és legbonyolultabb jogi helyzetű ügy kezelése során is  szakszerűen, eredményesen és gyorsan részesítjük birtokvédelemben  megrendelőinket.

A birtokviszony az egy  olyan jogviszony, mely alapján az a személy, aki birtokosnak minősül, az  jogokat gyakorolhat a birtokolt dolog felett. Ami azt jelenti például, hogy az,  aki engedély nélkül megy be a birtokára, vagy használja azt, az ellen jogi  lépéseket tehet.

Természetesen egy birtoknak lehet több tulajdonosa is, akik  között mellérendeltségi viszony áll fenn.  Őket a birtokviszonyarányaiban illetik meg jogok és kötelezettségek.

Azonban, ha az elsődleges  birtokostól valaki bérbe veszi a birtokot vagy annak egy részét, akkor  másokkal szemben gyakorolhat a bérlő birtokvédelmi jogokat, de a birtokosokkal  szemben alárendeltségi viszonyban van.Amennyiben a  birtokvédelem sérül, azaz birtokvita jön  létre, akkor a Polgári törvénykönyv háromféle megoldási formát ismer.

Ha Önnek is segítségre  van szüksége birtokvita kapcsán,  hívjon minket és segítünk!

Birtokvita Budapest
követeléskezelés, rendezvénybiztosítás, birtokvita

Mit jelent a birtokvita?

A birtokviszony az egy olyan jogviszony, mely alapján az a személy, aki birtokosnak minősül, az jogokat gyakorolhat a birtokolt dolog felett. Ami azt jelenti például, hogy az, aki engedély nélkül megy be a birtokára, vagy használja azt, az ellen jogi lépéseket tehet. Természetesen egy birtoknak lehet több tulajdonosa is, akik között mellérendeltségi viszony áll fenn. Őket a birtokviszony arányaiban illetik meg jogok és kötelezettségek.