NYITVATARTÁSHétköznap: 08:00 - 16:00
Üzenet írás

Miben segíthet a rendezvénybiztosítás?

A rendezvénybiztosítás egy olyan biztonsági szakterület, amely a személyvédelemmel és a testőri munkával rokoni kapcsolatban van, viszont a nagy különbség az, hogy itt nem egy konkrét személy, hanem kisebb vagy nagyobb számú csoport biztonságát kell megóvni és a rendezvény zavartalanságát megőrizni. Amennyiben rendezvényt szervez, akkor nagy segítéségére lehet ennek megoldásában a rendezvénybiztosításra szakosodott cégünk.

Milyen tevékenységek tartoznak bele a rendezvénybiztosítás árába?

1.     Elsődleges feladat - az alapvető szabadságjogok figyelembevételével – a közrend és a közbiztonság fenntartása.

2.     Bizonyos rendezvények megkövetelik, hogy az eseményt megelőzően tűzszerészeti szempontból is átvizsgálásra kerüljön a terület, ez is a rendezvénybiztosítást végzők feladata.

3.     A rendezvény környékén a közlekedés fenntartása, szabályozása, korlátozása és szükség esetén elterelése, együttműködve a rendezvényt biztosító hatóságokkal.

4.     A rendezvény helyszíneként elkülönített területre illetéktelen, meg nem hívott, nemkívánatos személyek nem juthatnak be, a rendezvénybiztosítást végző szakemberek ezeket a személyeket kiszűrik, távol tartják. Jól működő beléptetőrendszert üzemeltetnek.

5.     A rendezvény helyszínére belépő személyek ruházatát és csomagját, valamint a be- és kihajtó személyautókat és tehergépjárműveket átvizsgálják. Ezzel együtt koordinálják a személy- és teherforgalmat a rendezvény területén. A rendezvény helyszínére semmilyen körülmények között nem juthat be felfegyverzett személy, aki lőfegyvert vagy robbanóanyagot birtokol, azt azonnal kiszűrik és eltávolítják a rendezvény helyszínéről.

6.     A rendezvénybiztosítók feladata, ahogy a nevükben is benne van, a rendezvény zavartalanságának biztosítása. Többek között kötelezettségük a rendbontásra irányuló tevékenység megakadályozása, a rendezvényre erősen ittas vagy narkotikus állapotban érkezők kiszűrése.

7.     Amennyiben a rendezvény helyszínén szabálysértés vagy bűncselekmény történik, abban az esetben az elkövető vagy elkövetők helyszínről való távozását megakadályozzák a hatóságok megérkezéséig, majd átadják őket az illetékeseknek.

8.     Megbízatásuk vonatkozik a rendezvény valamennyi résztvevője testi épségének biztosítására, illetve becsületüket megsértő cselekmények blokkolására is.

9.     Kötelezettségük kiterjed a rendezvényen résztvevők értékeinek, vagyontárgyainak, beleértve az gépjárműveknek a megőrzésére is, utóbbira abban az esetben, ha zárt térben tudnak parkolni.

A rendezvény lebonyolításáért minden esetben a rendező személy vagy szervezet a felelős. Természetesen a rendezvény és a közrend megóvása érdekében mindenképpen érdemes rendezvénybiztosítást kérnie, melyhez kapcsolódó árak a feladat függvényében differenciálódhatnak.

rendezvénybiztosításra vonatkozó szerződésben fektessék le a rendezvény pontos paramétereit és az elvárásokat, valamint a pontos árakat, így egyik fél érdeke sem fog sérülni. A rendezvényt megelőzően tartsanak helyszínbejárást, pontosan adják át a szükséges információkat, a rendezvény forgatókönyvét, a kiemelt helyszíneket, a vendéglistákat és az esetleges tiltólistákat is. Mindez a zavartalan lebonyolítás érdekében szükséges.